طريقة عمل الكرنب , محشي كرنب Stuffed cabbage

النهاردة هنقدم لكم احلي طبق محشي بطعم جميل ولذيذ اسرتك كلها هتحبه لو عندك عزومة تعالي بسرعة اعلمك ازاي تعملي احلي طبق محشي خطييييرطريقة عمل الكرنب , محشي كرنب Stuffed cabbage

طريقة عمل الكرنب , محشي كرنب Stuffed cabbage

المقادير:
كرنبه مسلوقة ومتقطعة ومجهزة للحشو
الحشوة:

خضرة” بقدونس_شبت_كزبرة خضراء”

طماطم

أرز مصرى

صلصة طماطم

توابل “فلفل اسود-بهارات محشى-كبابة صينى –جنزبيل-نعناع-سنه قرفة”
2 بصل كبير
زيت نباتى
قطعة لية صغيرة لو متوفرة , أو قطعة من الدهن

قطعتين فحم

محشى ورق الكرنب بالحشوة الخاصة

طريقة التحضير:
-احضرى طبق عميق , وقومى بفرم البصل والخضرة بعد غسلها وضيفيها إلى البصل المبشور
– افرمى قطعة اللية أو الدهن وضيفيها للطبق
– سخنى الفحم على النار حتى يحمر
– احضرى كوب وضعيه بوسط طبق الخلطة
– بعد تمام تسخين الفحم خذى قطعة وضعيها فى كوب الزبدة وغطى الطبق بغطاء حلة وفوقها ضعى فوطة حتى تتشبع الخلطة برائحة الفحم الجميلة.
– كررى العملية 3 أو 4 مرات بالتبادل بالفحم حتى تتشبع الخلطة بالرائحة الجميلة , وقومى بازالة الكوب بالفحم.
– ضيفى الأرز المغسول مسبقا للخلطة وضيفى 3 ملاعق صلصة طماطم وعصير الطماطم وقلبى جيدا,مع اضافة الملح والتوابل وضيفى الزيت حتى تلمع الخلطة.
– ابدأى فى حشو ورق الكرنب وضعيه فى الحلة بعد وضع طبقة من شرائح البصل والطماطم قبل رص المحشى حتى لا يحترق ويعطى طعم جميل جدااا
– اعصرى الطماطم وضعيها فى اناء مع كوب من الشوربة ويتبل بالملح والفلفل واتركيه حتى يغلى وضيفيه لحلة المحشى .
– وضعيه على النار مع تهدئة النار حين يتشرب المحشى الصلصة,واتركيه حتى تمام النضج , واقلبيه فى طبق ورصى بشكل جميل فى طبق التقديم
واستمتعى بأحلى طعم للمحشى,,,
وبالصحة والهنا,,,

إرسال تعليق

تابعنا